top of page

Nový ročník „Právniček“ je tady!

S koncem září se rozjíždí nový – a současně závěrečný – ročník projektu #PRVNÍCH100LET, který se věnuje podpoře žen v právnických profesích. Přinese hned několik novinek, díky kterým se můžete těšit na náš doposud největší ročník. Již nyní se k němu připojilo dvacet advokátních kanceláří a firem.


V roce 2025 uběhne deset let od doby, kdy vyšel vůbec první přehled Nejvlivnějších právniček v Česku, a to jako součást magazínu Právní rádce. Před pěti lety pak vznikl projekt #PRVNÍCH100LET, který posunul podporu žen ve světě práva ještě dál. „Dnes už málokdo zpochybňuje dopad tohoto projektu a vedoucí partneři kanceláří vnímají úspěchy svých kolegyň jako velký přínos pro celou firmu. To před deseti lety neplatilo. Do projektu se za jeho historii zapojila majorita největších kanceláří na trhu a většina z výjimečných žen světa práva v něm dostala svůj prostor. Dokonce jsme měli nedávno možnost být expertním hlasem při výběru ústavních soudkyň,“ uvedl nedávno v rozhovoru pro týdeník Euro zakladatel projektu Jaroslav Kramer s tím, že se projektu #PRVNÍCH100LET již podařilo změnit mindset v právnické komunitě. „Tedy to, že ukazovat inspirativní ženské příběhy je běžný stav, ne výjimka. A proto v příštím roce projekt #PRVNÍCH100LET skončí v tak širokém pojetí, které má,“ dodal Jaroslav Kramer.

 

Tým agentury Cover Story, která projekt pořádá, si proto připravil na závěrečný ročník hned několik novinek, díky kterým se stane skutečně výjimečným. „V novém ročníku se například vrátí oblíbený podcast PRÁVNIČKY!, který byl naším vůbec prvním podcastem. Od listopadu přinese každý týden rozhovory s třemi inspirativními ženami ze světa práva a nahradí tak živé streamy, které jsme produkovali poslední dva ročníky. Podcast bude k dispozici na portálu Info.cz a na Spotify. Současně s podcastem bude contentový tým s hosty točit krátká reels videa pro sociální sítě projektu, na která se v novém ročníku také více zaměříme,“ přiblížila Nikola Macková, projektová manažerka #PRVNÍCH100LET.

 

Výraznou novinkou bude zcela nový přehled Young Talents, který přinese souhrn zajímavých tváří českého práva, kterým bude patřit "budoucnosti advokacie". „Do přehledu budou moci exkluzivně zástupci největších kanceláří na trhu a také partneři projektu – a to jak ženy, tak muže. Pro skupinu zařazenou do přehledu Young Talents bude exkluzivně k dispozici doprovodný program ve Varšavě, kde se budou moci setkat se zástupci polského byznysu a společně si vytvořit výjimečné networkingové vazby,“ řekl Jaroslav Kramer a dodal, že právě přesah směrem k mladé generaci, která má téma rovných příležitostí již více zakořeněno, bude projekt provázet ještě více než v minulosti,

 

Po vzoru našeho sesterského projektu FinŽeny budou i "právničky" přinášet více vlastního obsahu na blogu. A to jak sérii anketních rozhovorů s inspirativními právničkami, tak v rámci specializovaných celků, které se budou zaměřovat i na odborný obsah. „Pochopitelně to oblíbené zůstává, tedy galavečer "Právničky na Jatkách" nebo přehled TOP 100 byznys právniček, který vyjde v rámci magazínu TOP právní byznys týdeníku Euro na konci listopadu,“ zmiňuje Jaroslav Kramer. Součástí #PRVNÍCH100LET bude opět také doprovodný program v průběhu celého roku, a to včetně zahraničních setkání a setkání nastupující generace právniček a právníků. „Nebude chybět ani propojení s partnerským projektem #FinŽeny nebo ta Udržitelnost,“ doplňuje výčet aktivit Nikola Macková.

 

Do projektu #PRVNÍCH100LET se i v závěrečném ročníku zapojí výjimečné množství advokátních kanceláří a firemních právních týmů. „Hned od začátku nového ročníku je s námi 20 skvělých firem, bez kterých bychom nemohli mít tak velké plány. Těšíme se i na další jména, která se k nám v průběhu následujícího roku připojí,“ zmiňuje Jaroslav Kramer.

 

Významnými partnery projektu jsou společnost Vodafone a advokátní kanceláře White & Case, Havel & Partners a Deloitte Legal. Partnery projektu jsou advokátní kanceláře Z/C/H Legal, Peterka & Partners, Sedlakova Legal a Rowan Legal. Mezi podporovately projektu jsou Trinity Bank, Allwyn a T-Mobile, dále advokátní kanceláře Rödl & Partner, Taylor Wessing, Kinstellar, PRK Partner, Accace Legal, Schoenherr, CMS, EXCELIA Legal, ONE FAMILY OFFICE, Sokol Novák tdpA a Bird & Bird.

Commenti


bottom of page