top of page

Připomeňte si s námi 2. stream PRÁVNIČKY LIVE!

Letní série Zpátky do minulosti nám připomene zajímavé debaty a události projektu #PRVNÍCH100LET. PRÁVNIČKY LIVE! představily druhý živý stream 6. prosince 2023 na INFO.CZ. 

Pojďte se s námi podívat, s kým jsme se setkali a kde je možné debaty znovu shlédnout.


PRÁVNIČKY LIVE! představily druhý živý stream 6. prosince 2023 na INFO.CZ. 

V prvním panelu vystoupila Barbora Vlachová z advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný – vedoucí právního týmu, který se zabývá především kyberbezpečností, digitální transformací a právem IT. Dalším hostem byla Marianna Galusová, local partner pražské kanceláře White & Case, kde působí v rámci skupiny právníků se zaměřením na fúze a akvizice a nemovitostní právo. Společně se věnovaly například výzvám spojeným s legislativou a s proměnou advokacie jako takové, dále otázce užití umělé inteligence v právu nebo tomu, zda mají advokátní kanceláře aktivně propagovat diverzitu a inkluzi. Článek a video z debaty si připomeňte ZDE.


Hostem druhého panelu byla Jitka Chizzola, která patří téměř 30 let mezi nejúspěšnější topmanažerky u nás. Od roku 1994 je generální ředitelkou české pobočky pojišťovny DAS. Věnovala se třeba propojení práva a umělé inteligence nebo tomu, zda mají „právníci z korporátů“ stejně blízko k lidským příběhům jako ostatní právnické profese. Článek a video z debaty si připomeňte ZDE.


Živé vysílání uzavřela debata, do které dorazila Eva Novotná z advokátní kanceláře Sokol, Novák, Trojan, Doleček a partneři, která se specializuje na trestní právo a Martina Waliczková, expertka na M&A z advokátní kanceláře Bird & Bird. Společně probraly nejen působení advokátek ve specializovaných oborech jako je trestní právo, ale také “návod“, jak pomoci introvertkám prosadit se ve světě advokacie, který přeje spíše extrovertům. Článek a video z debaty si připomeňte ZDE.

Comments


bottom of page